Slik sletter du Windows10Upgrade-mappen i Windows 10

Hvis du har sett en Windows10Upgrade-mappe i Windows 10-systemstasjonen og lurer på om du kan slette den, så ja, du kan. Windows 10 Update Assistant oppretter mappen. I dette innlegget vil vi dele hvordan du kan slette Windows10Upgrade-mappen i Windows 10, og også bli kvitt Assistent-verktøyet.

Windows 10 Update Assistant er det offisielle verktøyet for Microsoft, som blir tilgjengelig etter noen dager etter utgivelsen av funksjonsoppdateringen. Den kan laste ned og installere funksjonsoppdateringer på enheten din. Du kan også bruke dette verktøyet hvis du ikke kan vente til den automatiske nedlastingen skjer på egenhånd. Windows Update sørger for å skaffe deg de nye funksjonsoppdateringene når de slippes. Men hvis oppdateringen av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig for datamaskinen din, kan du bruke Windows 10 Update-assistenten.

Slett Windows10Upgrade Folder

Windows10Upgrade-mappen ligger på C: \ eller den primære systemstasjonen og brukes av verktøyet til å laste ned oppgraderingsfiler.

Det er mulig at du har brukt dette verktøyet på et tidspunkt og glemt det. Mappen ble opprettet da du installerte Windows 10 ved hjelp av Update Assistant. Så når du fjerner den, vil den også fjerne mappen. Hvis du ikke avinstallerer assistenten, vil den gjenskape mappen.

Slik sletter du Windows10Upgrade-mappen i Windows 10

Hvis Windows 10-oppgraderingsprosessen gikk greit, kan du trygt slette denne mappen. Det er flere måter å deaktivere Windows 10 Update Assistant:

  1. Avinstaller Windows 10 Update Assistant
  2. Fortsett å drepe Windows Update Assistant
  3. Stopp Update Orchestrator Service
  4. Fjern kjøringstillatelsen til Windows 10 Update Assistant.

Den første metoden vil automatisk slette Windows10Upgrade-mappen - og vi anbefaler at du bruker denne metoden.

slett Windows10Upgrade-mappen

I tilfelle 2. eller 3. foreslår vi at du sletter mappen manuelt. Mappen inneholder installasjonsfilene for Windows 10, så det er trygt å fjerne dem.

Den siste metoden er hvor du kan fjerne kjøringstillatelsen til programmet, og den vil aldri kunne kjøres. Å gjøre dette:

  • Start oppgavebehandling, finn Windows 10 Update-assistent, høyreklikk og finn filplasseringen.
  • Høyreklikk på assistenten, og velg Egenskaper> Sikkerhet
  • Fjern Utfør tillatelse fra alle brukere.

Hvis oppgraderingen din gikk bra, kan det hende du ikke lenger trenger filen før neste funksjonsoppdatering, du kan trygt slette den.

PS: Denne mappen er forskjellig fra Windows.old-mappen, som inneholder en sikkerhetskopi av den forrige versjonen av filen og brukes til å tilbakestille til den forrige versjonen av operativsystemet.

Slett Windows10Upgrade Folder